Με όπλο στην φαρέτρα την αύξηση του ΑΕΠ η ατζέντα Τσίπρα στην ΔΕΘ

Μπαράζ συναντήσεων και κόντρα με τη ΝΔ

Την ατζέντα για την ΔΕΘ φτιάχνει ο Αλέξης Τσίπρας με όπλο στην φαρέτρα του τη μεγέθυνση της οικονομίας που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς , στους οποίους εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα αγγίξει φέτος το 2%, προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας..

 «Μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2% που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία»  ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στους εκπροσώπους των εμπόρων, των βιοτεχνών και των τραπεζών, τους οποίους συνάντησε ενόψει ΔΕΘ. «Το μεγάλο θέμα είναι να συγκλίνουν οι θετικοί μακροοικονομικοί δείκτες με την πραγματική κατάσταση στις επιχειρήσεις και το εμπόριο» δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με την ΓΣΕΒΕΕ   

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της  ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε για όσα ανέφερε στην δική τους  συνάντηση ο πρωθυπουργός:  «Μας είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό  κάτι που παρά τις εξαγγελίες πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να εφαρμοστεί στην αγορά, ενώ  για το θέμα της συνέπειας είπε ότι πράγματι είναι κάτι που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά».

 Την ίδια ώρα πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Mαξίμου και Νέας Δημοκρατίας για το αν η οικονομία μπορεί να κλείσει με ανάπτυξη 2% το 2017.

«Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016» υποστήριξε το Μέγαρο Μαξίμου.

 «Η πρόβλεψη ήταν μεγαλύτερη για το 2ο  τρίμηνο. Συνεπώς τα επόμενα τρίμηνα πρέπει να τρέχει κανείς και να μην φτάνει. Κι αυτό είναι απότοκο των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στον Real Fm.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top