FAZ: «Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος»

Στην αγορά αναμένονται ακόμα περισσότερα εταιρικά ομόλογα

FAZ: Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις

«Οι Έλληνες προτιμούν να δανείζουν σε επιχειρήσεις παρά στο κράτος» γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, προσπαθώντας να αναδείξει μια ιδιαιτερότητα στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο κρατικά ομόλογα (…) να πρέπει να προσφέρουν σαφώς μεγαλύτερα επιτόκια από τα ομόλογα επιχειρήσεων της ίδιας χώρας» γράφει η FAZ.

Το άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα σε αθηναϊκό όμιλο επιχειρήσεων που «προσέφερε για πενταετές ομόλογο 300 εκ. € επιτόκιο 3,1% ενώ ένα μήνα αργότερα το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να προσφέρει επίσης για πενταετές ομόλογο 3 δις € κουπόνι με 4,375%», επισημαίνοντας ότι «(…) τα ομόλογα που εκδίδονται απευθείας στην αγορά έχουν εξελιχθεί γρήγορα για τις μεγάλες επιχειρήσεις σε ένα ενδιαφέρον εργαλείο χρηματοδότησης. Διότι οι ελληνικές τράπεζες ασχολούνται περισσότερο με το να επιχειρούν να περιορίσουν τα βουνά των κόκκινων δανείων και την ακριβή χρηματοδοτική βοήθεια της ΕΚΤ από το να διαθέτουν μεγάλα δάνεια».

Όπως υπογραμμίζεται, μάλιστα, από την εφημερίδα, στην αγορά αναμένονται ακόμα περισσότερα εταιρικά ομόλογα.

Η FAZ, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τη στροφή των Ελλήνων επενδυτών στα εταιρικά ομόλογα, αναφέρει ότι το ελληνικό κράτος, μετά το κούρεμα του 2012, δεν έχει ανακτήσει ακόμη την εμπιστοσύνη των επενδυτών κι ότι οι επενδυτές αυτοί δεν μπορούν να επενδύουν στο εξωτερικό, εξαιτίας των capital control.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top