Οι δανειστές ξανάρχονται…Ας δούμε τις ημερομηνίες "κλειδιά"

Νέος αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα!

Οι δανειστές ξανάρχονται

Οι καλοκαιρινές διακοπές ολοκληρώνονται και οι δανειστές ετοιμάζουν βαλίτσες για την τρίτη αξιολόγηση.

Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια και οι επικεφαλής του "κουαρτέτου" για να διαπιστώσουν πού βρίσκεται η "υπόθεση" των μεταρρυθμίσεων που έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να προωθήσουμε, με σημείο αιχμής τις μεταβολές στον Δημόσιο τομέα.

Ακριβώς στο μέσο Σεπτεμβρίου (15 του μηνός, ημέρα Παρασκευή) είναι προγραμματισμένο το Eurogroup.

Ανεξάρτητα των συνεδριάσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μια σημαδιακή ημερομηνία είναι η 24η Σεπτεμβρίου, που θα διεξαχθούν οι Γερμανικές εκλογές.

Μία ημέρα πριν από την εκπνοή του Σεπτεμβρίου στις 29 δηλαδή,  η ΕΛΣΤΑΤ θα πρέπει να αποστείλει στις Βρυξέλλες τα δημοσιονομικά στοιχεία.

Στις 2 Οκτωβρίου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει ήδη τη συγκέντρωση των προτάσεων των υπουργείων, ώστε να καταθέσει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2018. Στο προσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνονται το πακέτο των μέτρων ύψους 540 εκατ. ευρώ που συνομολογήθηκαν με τους δανειστές, πριν από το καλοκαίρι.

Μια εβδομάδα μετά στις 9 Οκτωβρίου, θα γίνει η παρουσίαση στις Βρυξέλλες των στόχων του νέου Προϋπολογισμού στο Eurogroup.

Την  ακριβώς επόμενη ημέρα που θα υπάρξει συνεδρίαση ECOFIN, στις 10 Οκτωβρίου, είναι αρχικώς προγραμματισμένο να ξεκινήσει και ουσιαστικά η τρίτη αξιολόγηση, με τα 94 από τα 113 προαπαιτούμενα.

Σχεδόν ένα μήνα μετά στις 6 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο Eurogroup , όπου θα κριθούν αρκετά και θα προσδιορίσουν τις εξελίξεις.

Το επόμενο Eurogroup είναι προγραμματισμένο για τις 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top