Δώρο… διακοπών: Αναδροµικές εισφορές για 300.000 ασφαλισµένους

Θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από την αρχή του έτους και σε τέσσερις ισόποσες δόσεις τις ασφαλιστικές τους εισφορές για επικούρηση (7%) και εφάπαξ (4%)

Δώρο… διακοπών: Αναδροµικές εισφορές για 300.000 ασφαλισµένους

Νέα οικονομική επιβάρυνση έρχεται τον Σεπτέμβριο για τουλάχιστον 300.000 αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά από την αρχή του έτους και σε τέσσερις ισόποσες δόσεις τις ασφαλιστικές τους εισφορές για επικούρηση (7%) και εφάπαξ (4%).

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχεδιάζει να ζητήσει την εξόφληση των επιπλέον εισφορών για το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου σε τέσσερις δόσεις, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι έτοιμη έπειτα από οκτώ μήνες λειτουργίας να προσθέσει στα ειδοποιητήρια Σεπτεμβρίου μαζί με τις εισφορές για την κύρια ασφάλιση, και τις εισφορές για επικούριση και εφάπαξ.

Η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί και τους επόμενους τρεις μήνες (Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

Για άλλη µια φορά χιλιάδες αυτοαπασχολούµενοι και ελεύθεροι επαγγελµατίες καλούνται να «πληρώσουν το µάρµαρο» της πολύµηνης καθυστέρησης του ΕΦΚΑ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top