Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της λιτότητας»

«Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες εμπιστοσύνης»

Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ της λιτότητας»

Φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας αρχίζει να βλέπει η Ελλάδα σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας, όμως σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», είπε ο κ. Μοσκοβισί και συνέχισε:

«Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη ανέκαμψε, η αγορά εργασίας ανακάμπτει, η ελκυστικότητα ανακάμπτει και οι επενδύσεις επέστρεψαν. Χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας».

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ακόμα ότι έπρεπε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες εμπιστοσύνης και αυτό επετεύχθη, υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια πολύ σκληρή διαδικασία, αλλά αναγκαία.

«Η Ελλάδα εφάρμοσε 140 εξαιρετικά γενναίες μεταρρυθμίσεις. Τώρα υπάρχουν οι προοπτικές να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους. Είχαμε ευθύνη, εμείς οι Ευρωπαίοι, απέναντι στην Ελλάδα ώστε η χώρα να ξαναγίνει “κανονική”, δηλαδή μια χώρα που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, μια χώρα που έχει στέρεες οικονομικές και κοινωνικές δομές», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν εφαρμόσαμε στην Ελλάδα λιτότητα για πλάκα και δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις για πλάκα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top