Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση! Σήμερα ή αύριο η έξοδος στις αγορές

Διερευνητική η πρώτη απόπειρα της κυβέρνησης

Σήμερα ή αύριο η έξοδος στις αγορές

Μπήκαμε στην εβδομάδα, κατά την οποία συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Διαβάστε επίσης: Αιφνιδιασμός από την κυβέρνηση; Οργιάζουν οι φήμες για έξοδο στις αγορές Δευτέρα ή Τρίτη

Οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για άνοιγμα του βιβλίου προσφορών εντός της ημέρας ή αύριο Τρίτη.

Ο λόγος για το πενταετές ομόλογο με εύρος από 2 έως 4 δισ. ευρώ και κάλυψη με swap (ανταλλαγή) με το ίσης διάρκειας ομόλογο της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το οποίο λήγει στις 17 Απριλίου 2019.

Διαβάτε επίσης: Από σαράντα κύματα η έξοδος στις αγορές: Άλλα μηνύματα στέλνει ο Τσίπρας, άλλα οι επενδυτές!

Βαρύνουσα άποψη στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι η χώρα σ’ αυτή τη φάση δεν έχει ανάγκη χρημάτων, ιδιαίτερα λίγες ημέρες μετά την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 7,7 δισ. ευρώ από την εγκριθείσα δόση των 8,5 δισ.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα ετοιμάζει έξοδο στις αγορές! Τι σημαίνει και πως θα γίνει - Ο παράγοντας χρέος και η απειλή των μνημονίων

Η άποψη αυτή ενισχύεται και την εικόνα που έχει στις αγορές το σημερινό 2ετές ομόλογο (πρώην πενταετίας έκδοσης του 2014), το οποίο συνιστάται για αγορά.

Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία κλεισίματος του 2ετούς ομολόγου από τα οποία θα ξεκινήσει σήμερα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει η άποψη και ένας αγώνας δρόμου ότι η έξοδος στις αγορές πρέπει να προηγηθεί την έκθεσης βιωσιμότητας του χρέους απο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα συνεδριάσει τη Πέμπτη 20 του μηνός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top