Ο Μητσοτάκης στην Documenta 14-Εκεί και η Κεφαλογιάννη! Μαγνήτισε τα βλέμματα (ΦΩΤΟ)

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επισκέφτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης στην documenta 14

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, την έκθεση documenta 14, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο κ.Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο χώρο, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τα εκθέματα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να ανοίξει σύντομα τις πόρτες του, φιλοξενώντας την μόνιμη συλλογή του.

«Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  έχει μια σημαντική μόνιμη συλλογή. Πρέπει να ανοίξει και κανονικά μετά την ολοκλήρωση της documenta. Και είμαι σίγουρος, όταν θα συμβεί αυτό, ότι θα μπορέσει να προσθέσει στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας μια εξαιρετικά σημαντική ψηφίδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μαζί του ήταν η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία μαγνήτισε για ακόμη μια φορά τα βλέμματα με την καλοκαιρινή εμφάνιση της.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
 
«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης documenta 14. Η documenta είναι ίσως η σημαντικότερη παγκόσμια έκθεση σύγχρονης τέχνης και είναι εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία για την πόλη της  Αθήνας, ότι για πρώτη φορά φιλοξενείται και μακριά από το φυσικό της χώρο, το Kassel της Γερμανίας.

Παραπάνω από 300.000 επισκέπτες είδαν την documenta στην Αθήνα, κάτι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί  - με αυτόν τον τρόπο -  η Αθήνα βρίσκει  τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης τέχνης, ως ένας φάρος πολιτισμού, με προοπτική για σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη. 

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να ανοίξει τις πόρτες του, φιλοξενώντας την μόνιμη συλλογή του. Μετά από πολλές καθυστερήσεις το κτίριο είναι σχεδόν έτοιμο και είναι απαραίτητο όλοι να συνεργαστούν, έτσι  ώστε να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις. 

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  έχει μια σημαντική μόνιμη συλλογή. Πρέπει να ανοίξει και κανονικά μετά την ολοκλήρωση της documenta. Και είμαι σίγουρος, όταν θα συμβεί αυτό, ότι θα μπορέσει να προσθέσει στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας μια εξαιρετικά σημαντική ψηφίδα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top