Ο Ν.Κοτζιάς ενημερώνει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Θα αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά επί ένα δεκαήμερο

Ο Ν.Κοτζιάς ενημερώνει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

O υπουργός Εξωτερικών συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), προκειμένου να ενημερώσει σήμερα στις 17.00 τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Νίκος Κοτζιάς θα αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά επί ένα δεκαήμερο για να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού και οι οποίες προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας. Μάλιστα, σε χθεσινή ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ ανέφερε πως η Τουρκία διέψευσε όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της, οδήγησε σε αδιέξοδο και τίναξε στον αέρα τη Διάσκεψη, αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο υπουργός φέρεται να θέλει να αποσαφηνίσει επίσης, ότι παρά τη μη επίτευξη του στόχου, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται ανυποχώρητα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top