Γεννηματά: «Ναι» στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς με εκλογή ηγεσίας - «Όχι» σε όσους βρήκαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ

Τον Οκτώβριο η εκλογή προέδρου και ιδρυτικό συνέδριο μέχρι τον Δεκέμβριο

Την εκλογή προέδρου από την βάση για τον νέο ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και την πραγματοποίηση  ιδρυτικού  συνεδρίου το αργότερο μέχρι τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, κατά την ομιλία της σήμερα στην έναρξη του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε μάλιστα τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον νέο φορέα να πάρουν θέση σχετικά με τα  επόμενα βήματα .

Πρότεινε ακόμα  την άμεση συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και πιστοποίησης διαδικασιών, η οποία θα εγγυηθεί το αδιάβλητο της πορείας προς την εκλογή ηγεσίας.  

Η κ. Γεννηματά πρότεινε επίσης  να τοποθετηθεί επικεφαλής της ανεξάρτητης επιτροπής ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος, όπως ανέφερε, έχει αποδεχθεί την θέση, όπως και  τη δημιουργία Μητρώου του νέου φορέα, με  όσους  προσήλθαν στην ψηφοφορία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όλους όσους  το επιθυμούν. Όπως διευκρίνισε, η εκλογή Συνέδρων θα γίνει με βάση το νέο Μητρώο με διαφανείς διαδικασίες.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, είναι όμως κλειστή γι' αυτούς που πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στον –απόντα -  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο τόνισε ότι έχει πλέον «διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα».  

Κριτική άσκησε και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,  ο οποίος παρίσταται στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με την αναφορά του σε πρόσφατη συνέντευξη στο Politico ότι η πολιτική βία και τρομοκρατία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά. Όπως ανέφερε η βία προέρχεται «και από τη Χρυσή Αυγή και την Ακροδεξιά» και διερωτήθηκε: «Το ξεχάσαμε;».

Παπανδρέου:  Είμαστε η μόνη πραγματική Αριστερά που γνώρισε ο τόπος 

«Η Ελλάδα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο αν υπήρχε συναίνεση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός  και  πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας επίσης στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

«Στην κορύφωση του μίσους φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού για δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ.  Παπανδρέου, ο οποίος υποστήριξε επίσης:   

 «Πολλοί ρωτούν ποιοι είμαστε. Είμαστε η μόνη πραγματική Αριστερά που γνώρισε ο τόπος».   

Στην έναρξη του συνεδρίου παρών ήταν σήμερα από τους πρώην αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας  Σημίτης, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να παραστείς τις εργασίες του αύριο.           

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top