Πόλεμος για τα σκουπίδια: Επιμένει η κυβέρνηση στο «μπάλωμα» με τους 6.100 συμβασιούχους - Φέρνει ρύθμιση στη Βουλή

Σκουρλέτης: Δεν οδηγεί πουθενά η επιμονή για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Πόλεμος για τα σκουπίδια: Επιμένει η κυβέρνηση στο «μπάλωμα» με τους 6.100 συμβασιούχους - Φέρνει ρύθμιση στη Βουλή

Στο «μπάλωμα» με τη  νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη 6.100 συμβασιούχων επιμένει η κυβέρνηση για να δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές απέρριψαν την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους θα κατατεθεί το απόγευμα και θα ψηφιστεί άμεσα.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha 9.89, είπε πως η πρόταση των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου «δεν οδηγεί πουθενά», με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ, και πως είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

Μάλιστα, εκτίμησε πως τελικά οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Όπως εξήγησε, με τη νέα ρύθμιση οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να εργάζονται και θα έχουν δουλειά τρεις μήνες παραπάνω, έως τον Μάρτιο: «Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες».

Παράλληλα, ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top