Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Καμμένος – Στήριξη από Κοντονή στον υπουργό Άμυνας

Νέα ερώτηση στη Βουλή από ΝΔ για τη συνομιλία που φέρεται να είχε με ισοβίτη – Επίθεση Γεωργιάδη και για βίντεο που τον δείχνει να πιλοτάρει στρατιωτικό αεροσκάφος

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης έχει μπει ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με το θέμα της συνομιλίας που φέρεται να είχε με ισοβίτη, καταδικασμένο για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Μετά τις ερωτήσεις που κατέθεσαν ο Άδωνις Γεωργιάδης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η ΝΔ διατήρησε ψηλά τους τόνους στο θέμα με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας εξηγήσεις καθώς στο θέμα εμπλέκεται και αξιωματικός του λιμενικού.

Άγρια κόντρα στη Βουλή – Κάλυψη από Κοντονή σε Καμμένο

Την ίδια ώρα, άγρια κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και στον Σταύρο Κοντονή στο πλαίσιο συζήτησης για κύρωση συμφωνίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε το λόγο και επιτέθηκε στον Σταύρο Κοντονή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του στο θέμα του κ. Καμμένου: «Μου έκανε εκπληκτική εντύπωση και ήθελα να σας ρωτήσω γιατί αποφασίσατε να παίξετε τον συνήγορο του κ. Καμμένου και να πάρετε πάνω σας την ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί. Και σας παρακαλώ να μην παίξετε με τη νοημοσύνη μας άλλη μία φορά, με τον πόλεμο των ναρκωτικών και όλα τα υπόλοιπα που θα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη. Είχε απευθείας επαφή ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη, την εισαγγελέα και τον ανακριτικό υπάλληλο του λιμενικού; Εύχομαι να μην προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι είναι φυσιολογικό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας, κάλυψε τον Πάνο Καμμένο για το θέμα και άφησε με τη σειρά του αιχμές λέγοντας πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επίθεση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας «οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

Κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση με χαρακτηρισμούς και ύβρεις», ο κ. Κοντονής είπε: «Ο κ. Καμμένος λειτούργησε για να συγκαλυφθεί ή να αποκαλυφτεί η αλήθεια; Μίλησε με έναν ισοβίτη -και θα τα πούμε όλα- και του είπε “μη μιλήσεις και μην αποκαλύψεις τίποτα” ή “μίλησε όπως ορίζει ο νόμος περί ναρκωτικών”; Αν τον κατηγορείτε για κάτι, αυτό είναι πως έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο; Αυτό είναι το αμάρτημά του; Ότι προέτρεψε έναν κατηγορούμενο να πει την αλήθεια; Εάν είναι αυτό, να μας το πείτε ότι ενδιαφέρεστε για τη συγκάλυψη. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θέλει τη συγκάλυψη αλλά ο τρόπος που βάλλετε εναντίον του υπουργού Εθνικής, Άμυνας, οδηγεί σε άλλες σκέψεις».

«Μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας; Μας ενδιαφέρει να δούμε ποιος ήταν ο οργανωτής αυτής της κίνησης, της διαδρομής του εμπορεύματος θανάτου; Μας ενδιαφέρει να δούμε τις συναλλαγές και πως ήρθαν στη χώρα μας 2,1 τόνοι ηρωίνης; Εάν υπάρχουν ευθύνες για την εμπλοκή του λιμενικού, αυτά ήδη διερευνώνται. Εάν υπήρξαν, πάλι, ίχνη παράβασης της λειτουργίας της φυλακής, ήδη έχω δώσει εντολή για έρευνα» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης σε υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «όψιμο ενδιαφέρον που δείχνει ότι κόμματα βρίσκουν πατήματα εκεί που επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνονται ότι βάλλονται».

Νέα επίθεση Γεωργιάδη σε Καμμένο: Υπάρχει βίντεο που ο Καμμένος πιλοτάρει στρατιωτικό αεροσκάφος, αυτό είναι ποινικό αδίκημα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παράλληλα άνοιξε και νέο μέτωπο με τον Πάνο Καμμένο.

Σχολιάζοντας στο ραδιόφωνο του Σκάι βίντεο που δείχνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πιλοτάρει (ως συγκυβερνήτης) στρατιωτικό αεροσκάφος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «ποινικώς κολάσιμη πράξη» καθώς στο πιλοτήριο πολεμικού ελικοπτέρου επιτρέπεται να κάθεται μόνο εκπαιδευμένος πτυχιούχος από τη Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top