Με τους Προέδρους των ΤΕΙ συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφέρθηκαν στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την Παιδεία

Με τους Προέδρους των ΤΕΙ συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τη Σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ στα γραφεία της ΝΔ. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα».

Και κατέληξε: «Γνωρίζω ότι έχετε και εσείς ειδικά ζητήματα, που αφορούν την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία θα θέλαμε να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top