Καταιγιστικός ο Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν ξανάγινε να έρχονται τροπολογίες σε σύμβαση για τα ψάρια!

«Παραιτηθείτε! Το χρέος δεν το ρυθμίσατε, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει, στην ποσοτική χαλάρωση δεν μπήκατε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση

Να παραιτηθεί κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί των τροπολογιών της κυβέρνησης  για τα προαπαιτούμενα, ώστε να δώσει την λύση ο ελληνικός λαός, ενώ παράλληλα την  επέκρινε ότι απέτυχε σε όλους του στόχους που είχε θέσει (χρέος, αξιολόγηση, ποσοτική χαλάρωση).      

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την θλίψη του  για την απώλεια της ζωής 10χρονου αγοριού στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα, περιοριζόμενος να πει ότι σήμερα θα πει μόνο αυτό για το περιστατικό.  

«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει μία κυβέρνηση που δεν δείχνει τον παραμικρό σεβασμό στο  κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, όσον αφορά τις τροπολογίες, ενώ αναφέρθηκε σε  υπουργούς «που έλεγαν άλλα  και δεν ντρέπονται να βάζουν σήμερα την σφραγίδα τους σε άλλα», ενώ όσον  αφορά την αξιολόγηση ανέφερε:    

«Η αξιολόγηση υποτίθεται ότι έχει κλείσει αλλά φαίνεται ότι ανοιγοκλείνει κάθε εβδομάδα. Αναρωτιέμαι  αν ισχύει ότι σας ζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα μετά την ψήφιση της συνφωνίας…  Τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια έχετε φέρει πολλές φορές… Αλλά να εισάγετε τροπολογίες στην επικύρωση  σύμβασης για τα ψάρια,  αυτό δεν το έχετε ξανακάνει»!  

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον κ. Τσακαλώτο επειδή είχε υποστηρίξει «ότι η κοινωνία βλέπει survivor και όχι την Bουλή», ενώ σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση σχολίασε:   

«Μέχρι στιγμής δεν έχετε  πάρει καμία συμφωνία για το χρέος  η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει και ανοιγοκλείνει,  φέρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό, τι σας ζητούν σε μια διαπραγμάτευση που δεν συμμετέχετε, αλλά απλώς παρίστασθε, με κριτήρια όσα εξυπηρετούν άλλες χώρες».  

Ειδικότερα για το ζήτημα του χρέους ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι σε αυτό αποκαλύπτεται όλος ο ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης.

«Όσο μέτρα λιτότητας κι αν πάρετε με τροπολογίες,  η χώρα δεν σταματά να πληρώνει τα 2,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνετε κατάχρηση εξουσίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν κυβερνάτε, Τι μας είπε ο κ. Σκουρλέτης; “Ζούμε σε συνθήκες πολιτικής ήττας”. Αλλά πρόκειται για την δική σας πολιτική που ηττήθηκε»  τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να δώσει στον λαό την δυνατότητα να αποφασίσει.  

«Η  χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που μπορεί να απαιτήσει από τους εταίρους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος από τον Νοέμβριο του 2012. Μια κυβέρνηση που θα ξαναβάλει την Ελλάδα στην σωστή θέση στην γεωπολιτική σκακιέρα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top