Τσακαλώτος: Φέραμε στα γρήγορα τις τροπολογίες γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος!

Απειλεί τους θεσμούς με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ευθέως παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη συζητηθεί το χρέος.

Στην προσπάθειά του να πείσει τους βουλευτές της κυβέρνησης να ψηφίσουν το τελευταίο πακέτο των μέτρων που ήρθε με τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την αλιεία, ο υπουργός Οικονομικών είπε: «Ο λόγος που θέλουμε να το κάνουμε τόσο γρήγορα είναι ότι ο μεγάλος κίνδυνος στην διαπραγμάτευση είναι ότι οι αντίπαλοί μας δεν είναι ενιαίοι. Υπάρχουν διαφωνίες και εντός της Κομισιόν και εντός του ΔΝΤ και μεταξύ τους. Είναι κάποιοι που θέλουν να μετατρέψουν την συζήτηση της Πέμπτης ώστε αντί να συζητήσουμε για το χρέος να συζητήσουμε για τα προαπαιτούμενα».

Ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε βουλευτές της ΝΔ που είχαν ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει τίποτα λέγοντας πως «εγώ θεωρώ ότι όλα παίζονται» και πρόσθεσε: «Για να τα δούμε όμως όλα αυτά πρέπει να μην αφήσετε την δυνατότητα που θέλουν ορισμένοι να μετατρέψουν την συζήτηση της Πέμπτης από συζήτηση για χρέος και ανάπτυξη, από συζήτηση του τι διατύπωση θα υπάρξει για την βιωσιμότητα του χρέους που θα ανοίξει το δρόμο για το QE, σε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα. Αυτό που ζητώ από  το κοινοβούλιο είναι να μας δώσει την δυνατότητα να υπάρξει συζήτηση για το χρέος».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών απείλησε τους θεσμούς με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διότι ακολουθούν ένα καθεστώς αυστηρής επιτροπείας, φθάνοντας μέχρι και σε ζητήματα μικρονομοθέτησης.

«Στείλαμε γράμματα στους Θεσμούς που θέλουν ακόμα και μικροεπιτήρηση όχι δηλαδή μονο για τα μεγάλα ζητήματα αλλά και για τα μικρά. Εμείς λοιπόν κάναμε επίσημη διαμαρτυρία στους θεσμούς γι αυτή την μικροεπιτήρηση» είπε ο κ. Τσακαλώτος, λέγοντας ότι οι θεσμοί δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και εξ αυτού συχνά οδηγούν σε κακούς νόμους.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι πολυδιάστατη, εξηγώντας ότι «παλεύουμε να υπάρχουν περισσότερες  εγγυήσεις για την αναπτυξιακή μας πολιτική και την χρηματοδότησή της».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top