Αχτσιόγλου: Δεν κόβουμε τις συντάξεις, απλά παγώνουμε τις αυξήσεις τους!

Αναστέλλονται οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι και το καλοκαίρι του 2018

Για «πάγωμα αυξήσεων» και όχι για περικοπές στις συντάξεις έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας την ρύθμιση για τις συντάξεις, η οποία -σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους- στερεί από τους συνταξιούχους άλλα 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι ουσιώδης η τροπολογία για το πάγωμα αύξησης συντάξεων και για το 2022. Δεν είναι περικοπή αλλά πάγωμα στην αύξηση» είπε και πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας: «Στο τελευταίο Εurogroup αποσαφηνίστηκε πως η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ πρέπει να πάει και το 2022, άρα έπρεπε να παγώσουν οι συντάξεις».

Η κα Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για την αναστολή της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων είπε πως είναι «νομοτεχνικού χαρακτήρα».

Όπως τόνισε, ο χρόνος επαναφοράς τους αποσυνδέεται από την λήξη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συνδέεται με την λήξη των μνημονίων.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, η υπουργός Εργασίας είπε πως η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να προχωρά με ασάφειες «γι’ αυτό απορρίφθηκε και το τελευταίο προσχέδιο στο Eurogroup», ενώ τόνισε πως «με τις τροπολογίες ολοκληρώνονται και τυπικά όλα τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να μην έχει πια κανείς προσχηματική δικαιολογία για να μην συζητηθούν  όσα πρέπει να συζητηθούν για το χρέος».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top