Νέος χρησμός από το ΔΝΤ: Πιθανή η συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς λεφτά

Το εναλλακτικό σενάριο αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους

 Νέος χρησμός από το ΔΝΤ: Πιθανή η συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά χωρίς λεφτά

Αν δεν υπάρξει άμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους για το χρέος, το Ταμείο (ΔΝΤ) είναι έτοιμο να εφαρμόσει αυτή τη «συνταγή» στην Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση, όπως δήλωσε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

Το εάν το Ταμείο, σε αυτή την περίπτωση θα ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, παραμένει ασαφές και το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο να προσαρμόσει τις λεπτομέρειες μιας τέτοιας σύμβασης στις ανάγκες της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε ότι το βασικό ζητούμενο για το ΔΝΤ παραμένει μια συμφωνία η οποία βασίζεται σε δύο σκέλη: μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους η οποία δεν χρειάζεται να είναι «προκαταβολική» αλλά θα πρέπει να είναι «ξεκάθαρη».

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά σε αυτή την κατεύθυνση, ελπίζουμε σε συμφωνία την επόμενη εβδομάδα, υπάρχει πρόοδος αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ενόψει του Eurogroup στο οποίο θα συμμετέχει η Κρ. Λαγκάρντ.

Αν αυτό το σενάριο των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ελάφρυνση χρέους δεν ευοδωθεί, το Ταμείο εμφανίζεται έτοιμο να δώσει πράσινο φως σε μια κατ' αρχήν συμφωνία, στην οποία εκταμίευση χρημάτων δεν θα γίνει παρά μόνο εφόσον υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.​

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top