Παππάς για Eurogroup: Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε λύση

«Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του χρέους»

Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου έστειλε ο Νίκος Παππάς.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα συμφωνήσει η Αθήνα με την προοπτική να συμμετέχει χωρίς χρηματοδότηση το ΔΝΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε στον Real FM: «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας. Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας».

Ερωτηθείς αν στις 15 Ιουνίου η ελληνική πλευρά μπορεί να πετύχει μία διατύπωση που θα μας βάζει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, το κυβερνητικό στέλεχος είπε: «Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top