Το ελληνικό δημόσιο, ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής στην Ευρώπη!

Πάνω από 100 μέρες ο χρόνος αποπληρωμής των επιχειρήσεων

Το ελληνικό δημόσιο, ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά «European Payment Report 2017», την οποία δημοσιοποίησε η σουηδική εταιρεία εισπράξεων και διαχείρισης απαιτήσεων Intrum Justitia, ο πραγματικός χρόνος αποπληρωμής των επιχειρήσεων – προμηθευτών από το ελληνικό κράτος ανέρχεται κατά μέσον όρο σε 103 ημέρες.

Μπορεί η εικόνα να εμφανίζεται καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, όμως και πάλι το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά κατά πολύ τους συμβατικούς χρόνους εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του που είναι 80 ημέρες. 

Η εικόνα δεν είναι καλύτερη στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων όπου ο μέσος πραγματικός χρόνος πληρωμών είναι 63 μέρες (έναντι 62 το 2016) ενώ ο συμβατικός χρόνος εξόφλησης είναι 49 μέρες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως την “πρωτιά” έχει η Πορτογαλία με μέσο χρόνο πληρωμών τις 68 μέρες.

Σύμφωνα με τη European Payment Report 2017, οι ελληνικές επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να διαγράψουν συνολικά το 3,9% απαιτήσεών τους, θεωρώντας ότι είναι μη εισπράξιμες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top