Handelsblatt: Πιο κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ - Σόιμπλε για την Ελλάδα

"Το Ταμείο έχει δείξει πρόθυμο να συμμετάσχει σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα"

Handelsblatt: Πιο κοντά σε συμφωνία ΔΝΤ - Σόιμπλε για την Ελλάδα

Κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα φέρεται να βρίσκονται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.

Επικαλούμενη πηγές κοντά στις συζητήσεις, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι το Ταμείο έχει δείξει πρόθυμο να συμμετάσχει σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα σηματοδοτούσε νίκη για τον Σόιμπλε που έχει επιμείνει επανειλημμένα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ΔΝΤ θα μπορεί να καταβάλει χρήματα μόνο αν η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, αναφέρει η Handelsblatt.

Η Ελλάδα έχει απορρίψει τη συμφωνία, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι χώρες της Ευρωζώνης εξετάζουν μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέος όταν ολοκληρωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης το 2018, αλλά το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι δεν έχει αρκετές λεπτομέρειες για τα σχέδια αυτά προκειμένου να διαθέσει νέα δάνεια στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η συμφωνία του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα επιτρέψει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να καθησυχάσει τους επιφυλακτικούς βουλευτές στο γερμανικό κοινοβούλιο, προβάλλοντας το επιχείρημα πως το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Παρασκήνιο από το Eurogroup αποκαλύπτει και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, λίγο μετά τις 11 μ.μ. (τοπική ώρα), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε τηλεφώνημα από την Αθήνα και συγκεκριμένα από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του είπε να μην δεχθεί τη συμφωνία. Μετά το τηλεφώνημα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φέρεται να απέσυρε το προσχέδιο που συζητούσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και προχώρησε στη λήξη της συνεδρίασης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top