Οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ μετά το Eurogroup- Πώς σχολιάζει το ΝΑΥΑΓΙΟ η αντιπολίτευση

ΝΔ: Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία

Οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ μετά το Eurogroup- Πώς σχολιάζει το ΝΑΥΑΓΙΟ η αντιπολίτευση

Μετά το ναυάγιο στο χθεσινό Eurogroup και την μετατόπιση του οροσήμου για τις 15 Ιουνίου, οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν άργησαν να έρθουν.

Ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα, επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 14,2 δις ευρώ. Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα.

Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο.  Χθες, είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία. Ούτε για το χρέος. Ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.

Ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!

Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολογήτου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία».

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. «Έβαλε τους βουλευτές του, που δεν είναι άμοιροι ευθυνών, να ψηφίσουν σκληρά μέτρα για τους Έλληνες, περικοπές συντάξεων και μισθών και αύξηση της φορολογίας και των εισφορών, στο τελευταίο του μνημόνιο ενεχυρίασε τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2022 και με υψηλά πλεονάσματα και δεν πήρε τίποτα για το χρέος. Πρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να απαγορευτεί να χρησιμοποιεί λέξεις όπως "καλό" και "αλήθεια"».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο STAR της Κεντρικής Ελλάδας τόνισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει αγαπήσει την λιτότητα, που θα της επιτρέψει να δώσει λεφτά σε αυτούς που αγαπάει περισσότερο».

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι «Η μη συμφωνία χθες στο Eurogroup είναι αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση και κακώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε τη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα να φθάσουμε κοντά στις γερμανικές εκλογές, γεγονός που, όπως είχαμε προειδοποιήσει, δεν βοηθά στην εξεύρεση λύσης. Η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόιμπλε-ΔΝΤ, αποδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια.

Στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση. Δεν είναι όλα κομματικά παιγνίδια. Οι ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Τα σενάρια -τέλος - που συζητούνται για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060, θα αλυσοδέσουν τη χώρα σε βαριά λιτότητα διαρκείας και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά».

Η Χρυσή Αυγή κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «είπε ένα ακόμη τερατώδες ψέμα: πως αν δε λυθεί το πρόβλημα του χρέους, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα! Και σήμερα εξοντώνει τον λαό με τα μέτρα, αλλά και με τους τόκους του παράνομου και επαχθούς χρέους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά από Ημαθία: Η κυβέρνηση απλά παραδόθηκε, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top