Καμμένος: 19,5 εκ. ευρώ θα δοθούν στους ενστόλους

«Για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα» ανέφερε για την συμφωνία

«Mε την παρούσα συμφωνία για πρώτη φορά η χώρα παίρνει δόση για μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά από δύο χρόνια, ενώ επίσης, για πρώτη φορά υπάρχουν αντίμετρα»  ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην αποψινή του ομιλία στην Βουλή

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, διότι «παρά την τεράστια πίεση των δανειστών και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης», τελικά θα δοθεί ως ένα μέρος της οφειλόμενης αποκατάστασης, το ποσό των 19,5 εκ. ευρώ στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς το ποσό αυτό να επιβαρύνει το υπουργείο Οικονομικών και τον Προϋπολογισμό.

Όπως ανέφερε τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε βάθος 4ετίας, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι για πρώτη φορά θα δοθεί επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ, το οποίο αφορά 12.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ομοίως για πρώτη φορά θα δοθούν «νυχτερινά».

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τις οποίες «με πλήρη διαφάνεια, ώστε κανείς να μην μπορεί να πει τίποτα», εξασφαλίζεται η βαθμιαία κάλυψη των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων  για κατοικίες και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το φαινόμενο επαναφοράς αποστράτων οι οποίοι «έμεναν στα γραφεία και έπαιρναν επιδόματα επικινδυνότητας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top