Τι είπε ο Δένδιας μετά το ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ επεισόδιο με τον Κασιδιάρη- Οργισμένες αντιδράσεις βουλευτών

Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλής- Καταδικάζουν την πράξη Κασιδιάρη- Ζητούν την αποβολή όλης της ΚΟ- Πρώτη ανάρτηση 15:19

Άναυδοι έχουν μείνει βουλευτές και πολίτες, μετά το σοβαρότατο επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας στη Βουλή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον Νίκο Δένδια και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ πέταξαν νερά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.

Τι είπε ο Δένδιας μετά το επεισόδιο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο, είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε επίσης ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η Δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί. «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», σημείωσε.

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε: «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Είναι θεσμικό. Γιατί το πιο ανατριχιαστικό δεν ήταν οι βρισιές, που χαρακτηρίζουν τον υβριστή. Το ανατριχιαστικό είναι ότι υπήρξε τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, που εξηγούσε ότι η επίθεση δεν είναι μία επίθεση κάποιου που απώλεσε την ψυχραιμία του, αλλά είναι μία πολιτική θέση αυτοδικίας. Ότι "εσύ έστειλες κάποιες δικογραφίες που μας αφορούσαν στη δικαιοσύνη και εμείς δικαιούμεθα να σε χτυπήσουμε, να κάνουμε, να ράνουμε…"».

Κληθείς να σχολιάσει φράση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «και ο ίδιος ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να έχει μετανιώσει για τη στάση του», ο κ. Δένδιας ζήτησε να μην ερωτάται για ένα θέμα που δεν αφορά τον ίδιο αλλά τον κ. Παπαχριστόπουλο, τον κ. Κασιδιάρη κ.λπ.

Χυδαίοι χαρακτηρισμοί από τον Κασιδιάρη- Αποβολή όλης της ΚΟ ζήτησε ο Βορίδης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τη στιγμή που βγήκε από την αίθουσα έβριζε χυδαία, λέγοντας πως «αποχωρεί από αυτό το αίσχος που γίνεται μέσα με το Μνημόνιο».

Ο Μάκης Βορίδης ζήτησε την αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία.

«Να διατάξετε την αποβολή του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία. Όλοι συμπράξανε, όλοι βρίζανε, όλοι συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο. Αυτό πρέπει να είναι ένα συγκεκριμένο μήνυμα ότι το Κοινοβούλιο μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τις συνεδρίες τους», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Μπαλαούρας- Λαγός

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκης Μπαλαούρας, δήλωσε ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής διότι στήριξε την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε το λόγο και δήλωσε ότι με ευθύνη του Νίκου Δένδια και του Χαράλαμπου Αθανασίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.

Η πρόταση Μπαλαούρα για Κασιδιάρη

Η μομφή αφορά όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας και προτείνεται να μην συμμετέχει ούτε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και αντίστοιχα να γίνει περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του. Αυτή είναι η πρόταση του Μάκη Μπαλαούρα για να αποφασίσει το Σώμα.

Βούτσης: «Η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά»

«Φαίνεται πως υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τόνισε ότι «επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά».

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα. Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Μπακογιάννη: «Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση»

«Μην επιτρέψετε να καλύψει τη συζήτηση αυτή η άθλια κατάσταση», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια και τον σάλο που δημιουργήθηκε στην αίθουσα.

Παπαχριστόπουλος: «Ακραία η πράξη Κασιδιάρη»

«Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής», ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Λοβέρδος: «Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα»

«Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Καραθανασόπουλος: Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top