Έβαλαν στα ηχεία τον Ζορμπά και χαιρέτισαν στα ελληνικά τον Τσίπρα – Χορωδία του τραγούδησε το «Ένα το χελιδόνι»

«Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους, επεκτείνοντας τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς» - Πρώτη ανάρτηση 16:08

«Ελλάδα και Κίνα ενισχύουν τη συνεργασία τους, επεκτείνοντας τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα εγκαίνια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο Πεκίνο, κάνοντας λόγο για πολύ ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Όπως είπε, οι δύο χώρες αντλώντας από τις πολιτισμικές τους παρακαταθήκες, ενισχύουν σήμερα τη συνεργασία τους, κοιτώντας προς το μέλλον.

«Ο πολιτισμός, η παιδεία και οι επιστήμες, από κοινού με τις επαφές και ανταλλαγές μεταξύ λαών και πολιτών, αποτελούσαν τη βάση του παραδοσιακού Δρόμου του Μεταξιού, που συνέδεε Κίνα και Ευρώπη, με τον ελληνικό χώρο να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις σχέσεις αυτές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τις αρχές του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών, που είναι -όπως τόνισε- ένα φημισμένο και ιστορικό κινεζικό πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο υπό τους ήχους του «Ζορμπά»!

«Γεια σας, καλώς ορίσατε» είπαν στα ελληνικά φοιτητές και φοιτήτριες που κρατούσαν σημαίες των δύο χωρών, ενώ η πανεπιστημιακή χορωδία τραγούδησε, επίσης στα ελληνικά το «Ένα το χελιδόνι», του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top