Αμανατίδης: Το δικό μας success story είναι… πραγματικό!

Τι είπε για Τουρκία και την επιθετική ρητορική

Αμανατίδης: Το δικό μας success story είναι… πραγματικό!

Για success story της κυβέρνησης μίλησε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε -μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89- την επικείμενη συνεδρίαση του Euroworking Group στις 15 Μαΐου 2017, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και είπε: «Είναι σημεία που μας δείχνουν ότι έχουμε μπει σε πραγματικές οικονομικές διαστάσεις, σε μία άλλη εποχή. Δεν είναι ένα εικονικό success story. Είναι μία πραγματική εικόνα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην τουρκικές προκλήσεις λέγοντας είναι άλλο η ρητορική και άλλο η πράξη και πως η Τουρκία «θέλει να συνεχίσει την καλή σχέση και να προχωρήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Σε κάθε περίπτωση το απαντάμε, δεν μένει αναπάντητο τίποτα από την πολιτική ηγεσία, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών. Εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο, πρέπει να ικανοποιηθούν βασικά οι διεθνείς κανόνες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο υπάρχει, οι κανόνες της Δημοκρατίας. Το συμφέρον της Τουρκίας είναι η προσέγγιση με την ΕΕ» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top