Λιαργκόβας: Παγίδα λιτότητας η υψηλή φορολογία – Δύσκολο να έρθει έτσι η ανάπτυξη

«Εδώ που έχουμε φτάσει το Μνημόνιο είναι μονόδρομος αφού μια χρεοκοπία θα ήταν πολύ χειρότερη»

Την εκτίμηση ότι όσο μεγαλύτερη η φορολογική επιβάρυνση τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη εξέφρασε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.

«Η υψηλή φορολογία δημιουργεί παγίδα λιτότητας. Αυτή είναι η θέση μας. Στερεί πόρους από την πραγματική οικονομία και αποτρέπει τις επενδύσεις. Δεν επιτρέπει να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη» αναφέρει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στο capital.gr.

O ίδιος ξεκαθαρίζει ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν δημιουργεί κλίμα αλλά μελετά τα στοιχεία και κάνει εκτιμήσεις, ενώ εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικός όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα: «Το μεγάλο πλεόνασμα ήταν σε βάρος της πραγματικής οικονομίας. Στέρησε πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά».

Όσον αφορά τα αντίμετρα σημειώνει ότι «είναι στην κατεύθυνση να αντισταθμίσουν τα υφεσιακά μέτρα αλλά μένει να δούμε αν θα συμβεί αυτό». Παράλληλα, σημειώνει ότι ταυτίζεται με την άποψη του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι πρέπει να μειωθεί στο 2% ο στόχος για το πλεόνασμα.

Ο ίδιος, πάντως, υπογραμμίζει ότι «εδώ που έχουμε φτάσει το Μνημόνιο είναι μονόδρομος αφού μια χρεοκοπία θα ήταν πολύ χειρότερη για την οικονομία και την κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top