Στα μαχαίρια ΝΔ-Καμμένος για Σκόπια και Μακεδονία

«Εκθέτει τη χώρα με την επιπολαιότητά του» - «Αν ζούσε ο Εθνάρχης, θα τους διέγραφε»

Στα μαχαίρια ΝΔ-Καμμένος για Σκόπια και Μακεδονία

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με τις «ανερμάτιστες τοποθετήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχετικά με την ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια» κατέθεσαν 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορμή στάθηκε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναφερόμενος στα Βαλκάνια σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου». Ανέφερε ακόμη ότι η πλειονότητα του πληθυσμού στα Σκόπια «είναι αλβανικής καταγωγής» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να δεχθεί «τη χρήση του όρου ‘Μακεδονία’».

Οι 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τον κ. Καμμένο ότι «αναφέρεται σε πολύ σοβαρά ζητήματα με μεγάλη επιπολαιότητα, εκθέτοντας τη χώρα και δημιουργώντας σύγχυση ως προς τις πραγματικές θέσεις της κυβέρνησης».

Επισημαίνουν παράλληλα ανακρίβειες και αντιφάσεις στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ και ζητούν διευκρινίσεις από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά.

«Είναι εκπληκτικές και ανησυχητικές οι απιθανότητες που εξέφρασε κατά την τελευταία του συνέντευξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας» σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Καμμένος: Αν ζούσε ο Εθνάρχης θα είχε διαγράψει τον κ. Κουμουτσάκο και τον κ. Γεωργιάδη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε με… αντεπίθεση κατηγορώντας τη «σημερινή ΝΔ» ότι εκτελεί και διαγράφει τον ιδρυτή της, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Γεωργιάδης, αν ζούσε ο εθνάρχης Καραμανλής, θα τους είχε διαγράψει τώρα. Η ΝΔ έχει έναν ιδρυτή που λέγεται Κωνσταντίνος Καραμανλής» είπε ο κ. Καμμένος στον Real FM.

«Και θα τους θυμίσω, στους κυρίους αυτούς που κάθονται κάτω από την ταμπέλα της ΝΔ, ότι ο ιδρυτής της ΝΔ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάλεσε το μόνο επίσημο όργανο που έχει συνεδριάσει και είναι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, που ομόφωνα τότε αποφάσισε τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία”. Αν λοιπόν είναι ανερμάτιστες οι δηλώσεις μου, είναι ανερμάτιστες και οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτοί θα τον διέγραφαν σήμερα. Οι υβριστές του Καραμανλή γίναν αντιπρόεδροι της ΝΔ»  πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Να απαντήσουν. Άλλαξε κάτι από τη θέση του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Είναι ανερμάτιστος και θα τον διαγράψουν; Ας βάλουν το βίντεο με τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ας δουν ποια είναι η θέση, η ελληνική. Η δήλωση αυτή, είναι η δήλωση με το δάκρυ του Καραμανλή. Αυτόν προδίδει η σημερινή ΝΔ, αυτόν εκτελεί και αυτόν διαγράφει» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top