Μας το φύλαγαν για… έκπληξη: Ευρωπαίος αξιωματούχος ήταν αυτός που «κάρφωσε» τις αυξήσεις στις εισφορές!

Τις οποίες επιβεβαίωσε μόλις σήμερα η Αχτσιόγλου

Μας το φύλαγαν για… έκπληξη:  Ευρωπαίος αξιωματούχος ήταν αυτός που «κάρφωσε» τις αυξήσεις στις εισφορές!

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος  «κάρφωσε» τις  νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες,  τρεις ολόκληρες ημέρες πριν τις επιβεβαιώσει τελικά σήμερα η αρμόδια υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνική της συνέντευξη!

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος  που συμμετείχε στην διαπραγμάτευση  αναφέρθηκε στις αλλαγές στις εισφορές που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, (κατά την διάρκεια  ενημέρωσης των δημοσιογράφων μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή)  χωρίς να θελήσει να  αναφερθεί το όνομά του,  αλλά και χωρίς υπάρξει τότε καμία επιβεβαίωση ή αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

Σήμερα, η κ. Αχτσιόγλου «αναγκάσθηκε» εκ των πραγμάτων να το παραδεχθεί, ύστερα και από σχετικό δημοσίευμα στον Τύπο, προκαλώντας ήδη την έντονη αντίδραση της ΝΔ για τις μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Το μεγάλο ερώτημα όμως, το οποίο δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά την κυβέρνηση συνολικά,  είναι πώς και γιατί «ξέχασαν»  να ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες για μια σημαντική παράμετρο ης συμφωνίας, που κάθε άλλο παρά «ασήμαντη λεπτομέρεια» αποτελεί.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που ερμηνεύουν το συγκεκριμένο γεγονός με το να  αποδίδουν την «πονηρή» πρόθεση στην κυβέρνηση να μην επιβαρύνει κι άλλο το πολιτικό κλίμα σε σχέση με την συμφωνία.  Η απορία για το τι πέτυχαν  στην πράξη πάντως παραμένει, καθώς,   όπως είναι φυσικό, θα ήταν αδύνατον  να αποκρυφτεί επί μακρόν η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές…            

           

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top