Ρουσόπουλος: Κάποιοι χρησιμοποίησαν την δήθεν «ελευθερία» στον Τύπο για αλλότριους σκοπούς

Τι ανέφερε για την επίθεση που δέχθηκε για το Βατοπέδι και την δικαίωσή του - Αφορμή το Παρατηρητήριο κατά της βίας εναντίον δημοσιογράφων

Το πρώτο Παρατηρητήριο για την καταγραφή της βίας εναντίον των ανθρώπων της ενημέρωσης  στην Ελλάδα είναι γεγονός. Δημιουργήθηκε από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους και παρουσιάζεται το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Eυρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Δημοσιογράφοι όπως ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος,  μίλησαν στο  Παρατηρητήριο για την καταγραφή της βίας εναντίον των ανθρώπων της ενημέρωσης.

Το Παρατηρητήριο δημιουργήθηκε από το  Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, την  Ένωση «Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία» και το πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μίλησε στο Star  για την λεκτική  βία που υπέστη και την επίθεση σε βάρος της προσωπικότητάς του, με αφορμή την υπόθεση του Βατοπεδίου και την δικαίωση που ήρθε μετά από 9 χρόνια, με αλλεπάλληλές αποφάσεις της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

«Το πλήγμα όμως που υπέστη η Δημοκρατία επειδή κάποιος επιχειρηματίας και κάποια πολιτικά συμφέροντα θέλησαν να ρίξουν μια κυβέρνηση, εκτός των συνταγματικών πλαισίων  και χρησιμοποιήσανε την “ελευθερία”  του Τύπου, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει την Δημοκρατία και ένα Παρατηρητήριο σαν αυτό που αναφέρατε» δήλωσε στο Star ο πρώην υπουργός.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top