Μπαράζ αντιδράσεων από αντιπολίτευση για συμφωνία – Μητσοτάκης: Μας έφεραν 4ο Μνημόνιο!

Βέλη σε κυβέρνηση και από Γεννηματά και Θεοδωράκη- Πρώτη ανάρτηση 13:30

 

 

«Με τα μέτρα που θα ψηφιστούν, ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου, φτάνει στα 12,5 δισ. ευρώ.  ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου είναι 8,5 φορές περισσότερα από αυτό που ζητούσε το email Χαρδούβελη. Κανείς δεν ζητούσε μέτρα όπως περικοπές στις συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου πριν από έναν χρόνο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία κατά την ομιλία του στους τομεάρχες της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία συμφώνησε σε ένα 4ο μνημόνιο, διαφορετικό και χειρότερο από το προηγούμενο. Ένα μνημόνιο που φτωχοποιεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη. Έφερε 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Τα περιβόητα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τους πολύ υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».

«Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη, κόβουν και τη 12η σύνταξη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι φοβάται τις εκλογές: «Ο κ.Τσίπρας ψηφίζει κάθε μέτρο που του ζητούν. Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς δεν φοβόμαστε τις εκλογές, τις ζητάμε με αίσθημα ευθύνης και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο αίτημά μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι δανειστές ζητούν συνεχώς μέτρα γιατί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και συνέχισε: «Η κυβέρνηση καλλιεργεί μία εικονική πραγματικότητα με κυνισμό και αλαζονεία. Αποκρύπτουν την άγρια φορολογία, επέβαλαν μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που τους ζητούσαν και τώρα υπερηφανεύονται για τα πλεονάσματα ενώ παράλληλα προσφέρουν επιχειρήματα σε εκείνους που ζητούν περισσότερα μέτρα. Ετοιμάζονται να πάνε στη Βουλή για να ψηφίσουν τα μέτρα. Απορεί κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τόσο γελαστός. Είναι η ευθυμία της εξουσίας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».

Κικίλιας: Αν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα υπήρχαν 3ο και 4ο Μνημόνιο

«Η κυβέρνηση αυτοτρολάρεται που ολοκλήρωσε τη συμφωνία την Πρωτομαγιά και φέρνει δύο μνημόνια μέσα σε δύο χρόνια» δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε με αιχμές «οι εποχές που κάποιοι υφάρπαζαν την ψήφο βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια, έχουν περάσει», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται σε ένα περίκλειστο Μαξίμου με τα ΜΑΤ να τον φυλάνε.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στο χρέος, λέγοντας ότι την ονομαστική διαγραφή «την απεμπόλησε με την υπογραφή του πριν δύο χρόνια» ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Γεννηματά: Είναι μία συμφωνία ντροπής!

Για συμφωνία «καταδίκης της χώρας» και «συμφωνία ντροπής» έκανε, εξάλλου, λόγο η Φώφη Γεννηματά.

«Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Τώρα με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ )για πολλά χρόνια» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κα Γεννηματά έκανε λόγο για νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά «μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων» και τόνισε ότι «χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».

Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα στο δίλημμα «Grexit η διαρκής λιτότητα», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι ώρα «να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων», ζητώντας να κατατεθεί αμέσως στη Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση.

Κουτσούμπας: Η συμφωνία αποτελεί τέταρτο μνημόνιο με νέα σκληρά μέτρα

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά ένα νέο μνημόνιο, με νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση φέρνει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις κι επιδόματα και νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων.

«Οι μόνοι που πανηγυρίζουν για τη νέα συμφωνία είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι» σημειώνει το ΚΚΕ, καλώντας το λαό «να αποκρούσει αποφασιστικά τη νέα επίθεση, να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την ίδια στρατηγική».

Θεοδωράκης: Οι μήνες των πολιτικών θεατρινισμών έφεραν τελικά βαρύ λογαριασμό

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι μήνες των πολιτικών θεατρινισμών έφεραν τελικά βαρύ λογαριασμό. Εμείς θα τον εξοφλούμε & οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα "λυπούνται" για συμπαράσταση...» έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  

 

Λεβέντης: Η κυβέρνηση καθυστέρησε ένα χρόνο αλλά υπέγραψε τα πάντα

«Η κυβέρνηση καθυστέρησε ένα χρόνο και τελικά υπέγραψε τα πάντα. Η αντιπολίτευση έλεγε “κάντε γρήγορα” και τώρα ισχυρίζεται ότι πρόκειται για συμφωνία ντροπής και παράδοσης της χώρας στους δανειστές. Φοβούμαστε ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό ζήτημα παραμονής της χώρας στο ευρώ, χωρίς ευθύνη και σοβαρότητα, με μικρό-υπολογισμούς και τυχοδιωκτισμούς» αναφέρει ο Βασίλης Λεβέντης. 

«Εμείς ως Ένωση Κεντρώων είχαμε ζητήσει διάλογο και συνεννόηση, ακόμη και σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τέτοιου είδους συνεννοήσεις είναι άγνωστες στα δημοκρατικά ήθη της χώρας» καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η χώρα παραδόθηκε στους ευρωπαίους τοκογλύφους και το ΔΝΤ με την σύμπραξη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος πλην της Χρυσή Αυγής  που αγωνίζεται για αυτάρκεια και εθνική ανεξαρτησία ενάντια στην μνημονιακή υποταγή» αναφέρει εξάλλου ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Θεοχαρόπουλος: Απαράδεκτοι ερασιτεχνισμοί στην πλάτη της χώρας

Για απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς στην πλάτη της χώρας και μέτρα-ορισμό δογματικής λιτότητας κάνει λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Μείωση συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, νέα μέτρα κοινωνικής αναλγησίας. Αυτά τα μέτρα είναι ο ορισμός της δογματικής λιτότητας. Χωρίς καν λύση για το χρέος, καθώς αν δεν λυθεί, απλώς η κυβέρνηση θα ξεψηφίσει τα μέτρα. Απαράδεκτοι ερασιτεχνισμοί στην πλάτη ολόκληρης της χώρας. Με την κοροϊδία των αντίμετρων που θα εφαρμοσθούν μόνο αν πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανέφικτα! Πράγματι η διαπραγμάτευση δεν έληξε με σκορ Μπαρτσελόνα – Πανελευσινιακός, καθώς η ομάδα του Τσίπρα έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά, δεν κατέβηκε καν στο γήπεδο της αξιοπρεπούς και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης. Η χώρα θα βγει όμως από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική με προοδευτικές τομές και ανατροπές και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας» αναφέρει σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top