ΕΞΑΛΛΟΣ Λοβέρδος κατά Βούτση: Στη Βενεζουέλα αν θέλετε πρακτικές Μαδούρο, όχι εδώ!

Με αφορμή χθεσινό περιστατικό στη Βουλή όπου –όπως ισχυρίζεται- υπάλληλος του έκλεισε το μικρόφωνο

Πυρ και μανία ήταν σήμερα στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ισχυρίστηκε ότι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Βουλής θέλησε να πει κάτι τελευταίο πριν κλείσει η συνεδρίαση και πως υπάλληλος της Βουλής του έκλεισε το μικρόφωνο!

Ο κ. Λοβέρδος, μάλιστα, κάλεσε τον Νίκο Βούτση να πάριε θέση και είπε ευθέως «αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο, να πάτε στη Βενεζουέλα».

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα χθες. Ενώ η συνεδρίαση πήγαινε αν κλείσει και ο προεδρεύων πήγαινε να πει ότι έκλεισε, μου έδωσε το λόγο για είπα ότι θέλω να πω κάτι πριν κλείσει. Υπάλληλος της βουλής, ειδικός γραμματέας, δική σας επιλογή, διέπραξε μια σειρά παραβάσεων που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής αλλά και σειρά παραβιάσεων για ορισμένες πτυχές του Ποινικού κώδικα» είπε ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «διατάραξη συνεδρίασης Κοινοβουλευτικού Σώματος της Ολομέλειας της Βουλής κλείνοντας τα μικρόφωνα»,. 

«Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι πρωτοφανή. Αν θέλετε μεθόδους Μαδούρο, να πάτε στη Βενεζουέλα. Εδώ όμως είστε υποχρεωμένος, απέναντι σε αυτόν τον άνθρωπο που διορίσατε ειδικό γραμματέα της Βουλής, να πάρετε όλες τις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ολομέλειας, της Βουλής, με τον Οργανισμό των υπαλλήλων της Βουλής και με τον Ποινικό Κώδικα. Αν δεν το κάνετε αυτό, είστε συνυπεύθυνος για την ασχημία που έγινε χθες το βράδυ» πρόσθεσε.

Ο κ. Βούτσης απάντησε αμέσως στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του.

«Παρακολούθησα όλη τη χθεσινή συνεδρίαση σε όλες της τις λεπτομέρειες. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι σε γνώση και των πρακτικών και των δηλώσεων που έκανε ύστερα ο προεδρεύων, ο οποίος άψογα τήρησε την διαδικασία. Η συνεδρίαση είχε λήξει. Δύο φορές το είχε πει ο προεδρεύων και όταν λήγει η συνεδρίαση, κατά τον Κανονισμό, και τα μικρόφωνα κλείνουν και το κανάλι κλείνει και όλοι κρατάμε τις ενστάσεις μας ενδεχομένως για την επόμενη φορά. Όχι απλώς δεν δέχομαι αυτό που λέτε ως αιτίαση για τον ειδικό γραμματέα της Βουλής, αλλά σας επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως υπεύθυνος προσωπικά για το σύνολο της διαδικασίας, έτσι όπως περαιώθηκε χθες το βράδυ» είπε ο κ. Βούτσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top