Θεανώ Φωτίου: «Σε 16 μήνες θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο»

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις αρχαιολόγων μέσω της ΔΕΗ, αλλά εξαπέλυσε επίθεση σε ΔΝΤ και ΠΑΣΟΚ

«Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα,  αναφέρθηκε στις προσλήψεις αρχαιολόγων μέσω της ΔΕΗ, αλλά εξαπέλυσε επίθεση σε ΔΝΤ και ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε «16 μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το 3ο μνημόνιο – τον Αύγουστο του ’18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου

«Θα μειώσουμε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, που αφορά το 1/3 των συνταξιούχων, για μας είναι επώδυνο μέτρο και είναι πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο. Είναι το 1% του ΑΕΠ, αλλά άλλο 1% θα είναι κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ» είπε.

Ακόμη, ανέφερε πως «εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη τον Δεκέμβριο» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα.

Κάνοντας λόγο για «εξαναγκασμό», η κ. Φωτίου χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ως το πιο δύσκολο κομμάτι για την κυβέρνηση, με ένα μπρα ντε φερ Ευρωπαίων – ΔΝΤ σε σημείο που οι Ευρωπαίοι έδωσαν το δικαίωμα του βέτο στο ΔΝΤ, και καθυστέρησαν την αξιολόγηση .

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, παρατηρώντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη , αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι άγρια φιλελεύθερη η πολίτικη του Ταμείου, αλλά υπάρχει ταύτιση στο θέμα της απομείωσης του χρέους, εξήγησε η υπουργός.

Τέλος, όσον αφορά στις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ, τόνισε: «Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top