Φάκελος «Αξιολόγηση»: Ορίζοντας ενός μήνα για συμφωνία - Οι επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί

Η κυβέρνηση θέλει τελική συμφωνία ως το Eurogroup της 22ας Μαΐου

Νέος μαραθώνιος διαπραγματεύσεων μετά την πασχαλινή ανάπαυλα ξεκινά από σήμερα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι εντός ενός μηνός, μέχρι το Eurogroup της 22ης Μαΐου, να έχει κλείσει όχι μόνο η δεύτερη αξιολόγηση αλλά και να έχει υπάρξει συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους αλλά και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ώστε να ανοίξει και διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ως τη νέα ημερομηνία-ορόσημο, φυσικά, θα πρέπει να έχει κλείσει η τεχνική αξιολόγηση και να ψηφιστούν τα μέτρα και τα αντίμετρα από την ελληνική Βουλή.

Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες-σταθμοί της διαπραγμάτευσης:

•    Την Παρασκευή 21 Απριλίου ο διοικητής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θα παρουσιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, το οποίο και αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμη και πάνω από το 3,5% έναντι στόχου 0,5%

•    Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου, στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ θα αναζητηθεί ο συμβιβασμός για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους

•    Στις 24 Απριλίου αναμένεται να πιστοποιηθεί και από τη Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

•    Στις 25 Απριλίου αναμένεται η επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα

•    Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου εκτιμάται πως θα γίνει η ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή

•    Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου θα πρέπει να κλείσει η πλήρης συμφωνία μαζί με το χρέος και τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018.

•    Στις 8 Ιουνίου συνεδριάζει το Συμβούλιο της ΕΚΤ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top