Στην Κέρκυρα ο Τσίπρας- Έριξε το κανάτι του από το παλιό δημαρχείο

Στο έθιμο των Μπότηδων συμμετείχε ο Πρωθυπουργός- Πρώτη Ανάρτηση 15-04-2017 12:27

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από χθες, Μ. Παρασκευή, στην Κέρκυρα, για να γιορτάσει το Πάσχα μαζί με την οικογένειά του.

Χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε βόλτα στις Μπενίτσες, όπου και γευμάτισε, ενώ το kerkyrasimera.gr γράφει ότι διαμένει στα Μωραΐτικα.

Το πρωί του Μ. Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το «Σαν Τζιάκομο», το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας, μαζί με τη σύζυγό του, Μπέτυ, τα παιδιά τους και τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Από τα μπαλκόνια του «Σαν Τζιάκομο», ο Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε το περίφημο έθιμο των «μπότηδων», δηλαδή τη ρίψη μεγάλων πήλινων κανατιών, γεμάτων νερό, με στενό στόμιο, από το μπαλκόνι, ενώ δεν παρέλειψε να ρίξει κι ο ίδιος ένα μεγάλο πήλινο κανάτι, χαρακτηρίζοντας το πασίγνωστο αυτό έθιμο «εντυπωσιακό», ενώ συναντήθηκε και με τις Αρχές του τόπου.

Κρατώντας την κανάτα, πριν την αφήσει να πέσει, ο πρωθυπουργός, ελέγχοντας το πεδίο κάτω από το μπαλκόνι, είπε αστειευόμενος «κάτσε, να μην περνάει ο Σόιμπλε από κάτω!», προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων. Για να τιμήσει το έθιμο, έριξε μια κανάτα και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: "Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα". Με αφορμή την επίσκεψή του στην Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον τεράστιο ποιητή Όμηρο, λέγοντας: «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα».

Τέλος, ευχήθηκε καλή Ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους. "Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης" τόνισε.

Σήμερα το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία της χερσονήσου του Αίμου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top