Στον "αέρα" πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες! Τους ανάγκασαν να κλείσουν τα μπλοκάκια και τώρα χάνουν τις 120 δόσεις

Εξαπατημένοι νιώθουν 100.000 άνθρωποι

Εξαπατημένοι νιώθουν περίπου 100.000 επαγγελματίες που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους. Ειδικά το τελευταίο διάστημα οι υπέρογκες εισφορές έχουν σαν αποτέλεσμα 5.000 αυτοαπασχολούμενοι το μήνα να κλείνουν τα βιβλία τους. Κατόπιν εορτής μαθαίνουν πως αν τα είχαν κρατήσει ανοιχτά θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις. Ο κυριότερος λόγος που κλείνουν τα μπλοκάκια;

Υπήρξε μια διαπραγμάτευση με τις εταιρίες, γιατί υπήρχε το ζήτημα "ποιος θα καταβάλει το μέρος της εισφοράς που του αναλογεί". Οι περισσότεροι προέβησαν σε κλείσιμο στα μπλοκάκια και πλέον αυτό έχει γυρίσει μπούμερανκ, αφού δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις ένας στους δέκα εργαζομένους με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια έχει μοιραστεί την καταβολή των εισφορών με τον εργοδότη του. Ενώ στο ταμείο του οργανισμού μπήκε μόνο το 35% των προσδοκώμενων εσόδων τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, το υπουργείο οικονομίας σπρώχνει όσους έκλεισαν τα μπλοκάκια τους και έμειναν με τα χρέη στον αναθεωρημένο νόμο Κατσέλη που προβλέπει μεν ευνοϊκές ρυθμίσεις μέσω του δικαστηρίου, εκποιείται δε η περιουσία του οφειλέτη. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top