Τζανακόπουλος: «Πολύ γρήγορα η κυβέρνηση και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία»

Αποκάλυψε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι συμφωνημένο από όλους

Για κλείσιμο της αξιολόγησης ακόμη και έκτακτο Eurogroup έκανε λόγο σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Βαδίζουμε προς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτιμώντας πως «πολύ γρήγορα» η κυβέρνηση και οι δανειστές θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οι δηλώσεις μετά το Eurogroup της Μάλτας ήταν σαφείς: Ο κ. Ντάισελμπλουμ μίλησε για συμφωνία, ο κ. Μοσκοβισί μίλησε για συμφωνία, το ΔΝΤ είναι θετικό και η Γερμανία δεν έχει κανένα θέμα».

«Έχουμε πολιτική συμφωνία στους βασικούς άξονες, επομένως νομίζω ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω τεχνικές δυσκολίες και πολύ γρήγορα θα καταλήξουμε» πρόσθεσε.

Ο κ.Τζανακόπουλος αποκάλυψε μάλιστα ότι το χρονοδιάγραμμα είναι συμφωνημένο από όλους και πρόσθεσε ότι «η δήλωση της εκπροσώπου του κ.Σόιμπλε ήταν μια αόριστη δήλωση που επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Γερμανικής πλευράς, αλλά τα πράγματα είναι δεδομένα». Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα θα προσδιοριστούν τώρα και θα εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος Δεν υπάρχει καμιά ασάφεια είπε.

Διευκρίνισε δε, ότι «η ψήφιση των μέτρων θα γίνει σχεδόν ταυτόχρονα ή λίγο πριν το Eurogroup. Μιλάμε για διαφορά μιας ημέρας», είπε και επανέλαβε ότι προϋπόθεση εφαρμογής των μέτρων είναι η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων για το χρέος.

Αναφερόμενος στην υψηλή φορολόγηση των Ελλήνων, υποστήριξε ότι αντίστοιχη είναι η φορολογία σε όλη την Ευρώπη και μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι χαμηλή γιατί εκεί πέρασαν χούντες.

Τέλος, όσον αφορά στην έλευση του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, για την οποία έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τζανακόπουλος σημείωσε πως «Είναι μια συζήτηση που έχει συμβολικό και ιδεολογικό χαρακτήρα. Κάποιοι θεωρούν την υποδοχή του Φωτός υπερβολική. Εν πάση περιπτώσει είναι μία παράδοση και μπορεί αυτή η συζήτηση  να διεξάγεται χωρίς περιορισμούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top