Στα χνάρια Σόιμπλε- Μέρκελ ο Μάρτιν Σουλτς! Μεταρρυθμίσεις για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

"Τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα που έγιναν για αυτό δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο"

Γραμμή Μέρκελ και Σόιμπλε φαίνεται να ακολουθεί πλέον και ο Μάρτιν Σουλτς, βάσει των λεγόμενων του σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία στηρίζει τη γραμμή Σόιμπλε για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα και στην συνέχεια συζήτηση για το χρέος.

«Η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί ενιαία γραμμή, εκφράζεται από την Καγκελάριο και δεσμεύει όλα τα μέλη της κυβέρνησης» είπε και εξήγησε:

«Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη λύση από κοινού στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη συζήτηση των τελευταίων ημερών».

«Περιμένω ότι οι συμφωνίες που έκλεισαν στο Eurogroup θα καταστήσουν εφικτή την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για να συμβεί αυτό, πρέπει όλοι να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του SPD άγγιξε και το ευαίσθητο ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, την οποία συνέδεσε ευθέως με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. «Το ζήτημα πώς θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και πώς θα γίνει βιώσιμη η ανάπτυξη της οικονομίας της εξαρτάται από τον βαθμό που θα υλοποιηθούν τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην Ελλάδα» είπε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Πρέπει να έχουμε ενδιαφέρον για βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα πλεονάσματα και τα τεράστια βήματα που έγιναν για αυτό δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο» εκτίμησε ο Σουλτς.

Το τετ α τετ Μέρκελ- Λαγκάρντ

Εντωμεταξύ χθες, Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ στο τετ-α-τετ που είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για την Ελλάδα και το ακανθώδες θέμα του χρέους που η ελληνική πλευρά θέτει ως προϋπόθεση για να εφαρμόσει τα μέτρα.

Οι δύο πλευρές αναζητούν φόρμουλα ώστε και να μην συγκεκριμενοποιηθούν  απολύτως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να μην πληγούν οι χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές του φθινοπώρου, αλλά και να υπάρξει μια διατύπωση που θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top