ΕΚΛΕΙΣΕ: Επιστρέφει η τρόικα! Συμφωνία για νέα μέτρα έλυσε τον ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ

Ντάισελμπλουμ: Πετύχαμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τον Μάρτιο

Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ανακοίνωσε πριν από λίγο o Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Εurogroup ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για την λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων 2 μονάδων του ΑΕΠ το 2019 και το 2020, αλλά και συμφωνία για τα αναπτυξιακά αντίμετρα.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα λάβει μέτρα 1% από τον τομέα των συντάξεων το 2019 (αντιστοιχεί σε 1,8 δισ. ευρώ) και 1% από τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 ((αντιστοιχεί σε άλλο ένα 1,8 δισ. ευρώ). Συνολικά, δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ.

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο σκοπός της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα θα είναι η σύναψη μιας πλήρους συμφωνίας και για τα υπόλοιπα μικρότερης εμβέλειας θέματα που παραμένουν ανοικτά. 

«Επιτύχαμε σημαντική πρόοδο σε σχέση με τον Μάρτη  τότε που με δική μου πρωτοβουλία αλλάξαμε τη στρατηγική, επιλέγοντας να κλείσουμε τις μεγάλες υποθέσεις πριν τις λεπτομέρειες. Αυτό το κάναμε με επιτυχία, σε σχέση με τον χρόνο, το μέγεθος και την αλληλουχία των μεταρρυθμίσεων» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τη συμφωνία, το Εurogroup θα επανέλθει για να συζητήσει το μεσοπρόθεσμο διάστημα διατήρησης των πλεονασμάτων και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top