Τζανακόπουλος μετά τα νέα του Eurogroup: Ως το τέλος του μήνα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες

«Αν, δηλαδή, συμφωνηθεί το πολιτικό πακέτο, σε 2-3 μέρες μπορούμε να είμαστε έτοιμοι με το Staff Level Agreement»

Την εκτίμηση ότι «αν όλα κυλήσουν ομαλά» θα προλάβουμε ως το τέλος του μήνα το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χωρίς ωστόσο να θέλει να προεξοφλήσει κάτι για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που δεν είχε ολοκληρωθεί ως εκείνη τη στιγμή.

«Εκτιμώ ότι αν τα πράγματα σήμερα στο Eurogroup πάνε καλά, μπορούμε μέχρι το τέλος του μήνα να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά στον Real FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος, επεσήμανε πως «τεχνικά η συγγραφή του του κειμένου του staff level agreement είναι μία πολύ εύκολη διαδικασία» και εξήγησε πως «αν συμφωνηθεί το πολιτικό πακέτο, σε 2-3 μέρες μπορούμε να είμαστε έτοιμοι. Ωστόσο, στη συνέχεια, πρέπει να νομοθετηθούν τα προαπαιτούμενα και να προχωρήσουμε σε ένα ακόμα Eurogroup που θα βάλει και την τελική σφραγίδα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Γεορύν Ντάισελμπλουμ για να επισημάνει πως ενδέχεται να μεσολαβήσει ένα έκτακτο Eurogroup «εάν έχουμε προλάβει τις διαδικασίες», ενώ όσον αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 27 Απριλίου είπε: «Δεν θέλω να προεξοφλήσω τίποτα. Ακόμα κι αν δεν υπάρξει ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση στις 27 Απριλίου, μπορούμε να το θέσουμε 15-20 μέρες μετά, σε νέα συνεδρίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top