Συγκρατημένη αισιοδοξία από Τουσκ- Στο τραπέζι Έκτακτη Σύνοδος αν χρειαστεί και... το συμβιβαστικό σενάριο

Νέο ΣΗΡΙΑΛ στην κόντρα της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης βάζει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση που δεν βγει λευκός καπνός από το Eurogroup της Παρασκευής. Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επέκρινε το ΔΝΤ για τακτική κωλυσιεργίας, όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη στο star.gr.

Μετά το ταξίδι αστραπή στις Βρυξέλλες και τις πολύωρες διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη με τους θεσμούς προέκυψε μια συμβιβαστική πρόταση για περικοπές στις συντάξεις από το 2019, μείωση του αφορολόγητου από το 2020, με την ρήτρα όμως ότι το βαρύ πακέτο θα έρθει νωρίτερα, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Σε αυτήν την πρόταση εκκρεμεί η απάντηση του ΔΝΤ.

Κόντρα Γεωργιάδη- Μπάρκα

Σε κόντρα εκτυλίχτηκε η συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, το πρωί της Τετάρτης στο STAR.

«Εσύ που έλεγες ότι δεν θα υπογράψεις κανένα μνημόνιο και πήγες και τα υπέγραψες όλα; Θα τολμήσει να μιλήσει ένας Συριζαίος για κωλοτούμπα;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Μην μου χτυπάς εμένα το χέρι δεν σε φοβάμαι»

«Έχει γίνει ήδη αποδεκτό το 4ο μνημόνιο χωρίς δάνειο. Αυτό δεν δυσκολεύει ιδιαίτερα τον κο Τσίπρα, αρκεί τα μέτρα να αφορούν την επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Αν η κυβέρνηση δειλιάζει να κλείσει την αξιολόγηση, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή να παραδώσει την εντολή» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

FT για υπαναχώρηση του Τσίπρα 

Στο μεταξύ σήμερα οι FT κάνουν λόγο για υπαναχώρηση του Τσίπρα από την συμφωνία καθώς αντιβαίνει στους εκλογικούς του σχεδιασμούς και για επιστροφή στην ύφεση και μεγάλη εκροή καταθέσεων.

Όσο για την κόντρα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, ήταν η σειρά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό. Το πάρτυ τελείωσε» έγραψε στο facebook ο Πάνος Ρήγας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top