Ούτε λόγος για συμφωνία: Η πρόταση που κατέθεσε ο Τσακαλώτος – Πιέσεις από δανειστές

Ζητούν εφαρμογή όλων των μέτρων από το 2019

Ούτε λόγος για συμφωνία: Η πρόταση που κατέθεσε ο Τσακαλώτος – Πιέσεις από δανειστές

Επόμενος σταθμός… το Eurogroup του Μαΐου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ως τα ξημερώματα της Τετάρτης ανάμεσα στους 3 Έλληνες υπουργούς και τους επικεφαλής των θεσμών στις Βρυξέλλες, ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης δεν λύθηκε ούτε αυτή τη φορά.

«Η συνάντηση για την Ελλάδα με τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση τελείωσε: κάναμε καλή πρόοδο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη» έγραψε στο twitter ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερνής, η ελληνική πλευρά προσήλθε με τις ίδιες προτάσεις που είχε αποστείλει σε επιστολή του ο κ. Τσακαλώτος την προηγούμενη εβδομάδα-αυτές  που είχαν δημιουργήσει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις- γεννώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η στάση να άρει το αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Τσακαλώτου ήταν:

•    μείωση της προσωπικής διαφοράς κατά 0,7% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα τη μείωση το 2019 κατά 0,3% του ΑΕΠ του αφορολόγητου και κατά 0,7% το 2020

•    Εναλλακτικά, αν οι θεσμοί επιμείνουν στην πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η ελληνική πλευρά ζητεί αυτό να γίνει σε δύο χρόνια, το 2019 και το 2020.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top