Χατζηδάκης κατά Σκουρλέτη: Οδηγούν τη ΔΕΗ στη χρεοκοπία με μοντέλο-Φρανκενστάιν

«Τα μόνα συμφέρονται που υπηρετεί η κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων αυτά των ανταγωνιστών της ΔΕΗ»

Χατζηδάκης κατά Σκουρλέτη: Οδηγούν τη ΔΕΗ στη χρεοκοπία με μοντέλο-Φρανκενστάιν

«Είναι καιρός να σταματήσουν πια τα πειράματα της Κυβέρνησης με τη Δ.Ε.Η. και την αγορά ενέργειας» τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ με αφορμή το άρθρο του Πάνου Σκουρλέτη
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της  αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020. Σε τέσσερα χρόνια. Και αυτό με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο! Μια ιδιωτικοποίηση δωρεάν! Ένα μοντέλο Φρανκενστάιν,  που οδηγεί τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήμερα, ο κ. Σκουρλέτης υπερασπίζεται αυτό το μοντέλο, επιτιθέμενος στην ίδια τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις επιφυλάξεις της. Και η Κυβέρνηση εμφανίζεται να παλεύει “ηρωικά” υπέρ της ακινησίας που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της ΔΕΗ» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Όπως εξηγεί, η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το πρόγραμμά της που οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό μοντέλο για την αγορά ενέργειας και στη σωτηρία της ΔΕΗ «εξασφαλίζοντας τα έσοδα για να προχωρήσει η επιχείρηση στο μέλλον».
 
Ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί η μέχρι τώρα πολιτική της «είναι, εκ των πραγμάτων, εκείνα των ανταγωνιστών της ΔΕΗ» και καταλήγει λέγοντας πως «η ΔΕΗ ζημιώνεται καίρια και η εθνική οικονομία πλήττεται στο σύνολο της».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top