Hχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Ευρώπη: «Η Ελλάδα ανήκει στη ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της»

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης

Σαφές και ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, αλλά και ότι η Ευρώπη δεν νοείται χωρίς Ελλάδα, έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά το τέλος της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε:

«Γιορτάζουμε την εθνεγερσία του 1821 που οδήγησε στην ανάσταση του Γένους και στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας, αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας διδάσκει στο διηνεκές. Εμείς οι Έλληνες, απανταχού της γης έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα κοινό μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος. Σε αυτή την επέτειο, την ιερή επέτειο της 25η1 Μαρτίου και με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε κάθε δικαίωμα να υπενθυμίσουμε στους εταίρους μας το εξης:

Οι πρόγονοί μας, λίγο πριν την οργανωμένη έναρξη της επανάστασης, πριν από όλα έκαναν έκκληση στους ευρωπαϊκούς λαούς υπέρ της ελευθερίας. Έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε διαχρονικά την προσήλωση στο ευρωπαϊκό ιδεώδες και όραμα. Τους διαμηνύουμε σήμερα ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει αμετάκλητα να ανήκει στην ΕΕ και το σκληρό πυρήνα της την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός ΕΕ, όμως και η ΕΕ ποτέ δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα. Έτσι πορευόμαστε οι Έλληνες τον ευρωπαϊκό μας δρόμο με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων στην ίδια κατεύθυνση. Και όχι μόνο τον πορευόμαστε, αλλά θα πρωταγωνιστήσουμε ώστε η ΕΕ να ξαναβρεί τις ρίζες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε και να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της. Χρόνια πολλά!»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top