Αντιδράσεις πολιτικών για την αθώωση των κατηγορουμένων του Βατοπαιδίου- Ικανοποίηση από στελέχη της ΝΔ

Άδωνις: «Σαν σήμερα εξελέγη ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος της ΝΔ και σήμερα αθωώθηκαν άπαντες για τη λάσπη με το Βατοπαίδι! Για να θυμόμαστε..»

Η απόφαση της δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Δικαιώνει την κυβέρνηση Καραμανλή και τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν ενώ για πολλούς ήταν η υπόθεση που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την πτώση της τότε κυβέρνησης.

Χρειάστηκε να περάσουν 8,5 χρόνια και να προηγηθούν αμέτρητες ώρες κριτικής και επιθέσεων από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης για να έρθει αυτή η απόφαση της δικαιοσύνης για το Βατοπαίδι να δικαιώσει και όσα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος που το μεσημέρι επισκέφτηκε τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του και στις δηλώσεις του θυμήθηκε τον Γιάννη Αγγέλου - το δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή - που δεν είναι πια στη ζωή.

«Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη περίτρανα ότι αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο, πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου. Σήμερα σκέφτομαι περισσότερο το φίλο μου, τον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτή την ιστορική απόφαση» δήλωσε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική.

«Αφιερώνω την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για το Βατοπαίδι στη μνήμη του Γιάννη Αγγέλου που δεν άντεξε τη λάσπη γι'αυτή την υπόθεση» σημείωσε σε tweet της η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για απόφαση δικαίωσης της τότε κυβέρνησης και της ΝΔ μίλησε η Πειραιώς.

«Δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα»

Στελέχη από όλες τις πτέρυγες της ΝΔ δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για αυτή τη δικαστική απόφαση

«Αποδεικνύει πως δημιουργούνται τα γεγονότα στην Ελλάδα, πως εξωθεσμικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εικόνες συνωμοσιών και σε ένα βαθμό να επηρεάζουν εξελίξεις και να οδηγούν εκλεγμένες κυβερνήσεις σε πτώση» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

«Σαν σήμερα εξελέγη ο Κώστας Καραμανλής πρόεδρος της ΝΔ και σήμερα αθωώθηκαν άπαντες για τη λάσπη με το Βατοπαίδι! Για να θυμόμαστε..» έγραψε στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δικαιωμένος δήλωσε και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ δεν τον στήριξε.

«Αντί να μιλήσει για τη χώρα, αντί να εξηγήσει πώς την οδήγησε σε πλήρη εκτροχιασμό, βγήκε σήμερα ως αγανακτισμένος, για να πανηγυρίσει την απόφαση του Βατοπαιδίου. Από την οποία μάλλον κατάλαβε ότι δικαιώθηκε...» ήταν η γραπτή αντίδραση του ΚΙΔΗΣΟ.

Χλιαρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Όμως, μην ξεχνάμε ότι η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων δεν κρίθηκε ποτέ λόγω του βεβιασμένου κλεισίματος της Βουλής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top