Βουλευτές: Τα «δικά τους παιδιά» και «τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού»

Πώς σχολίασε ο Π. Μποτσαράκος τα όσα αποκαλύπτονται

Τα όσα  αποκαλύπτονται από  τα ρεπορτάζ του Star για τους βουλευτές και τα στελέχη των κομμάτων τους με τους παχυλούς μισθούς στις ΔΕΚΟ, αλλά και την εξωφρενικά χαμηλότερη φορολόγησή τους,  σχολίασε ο Πέτρος Μποτσαράκςο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε, οι αποκαλύψεις είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πολιτικής συμπεριφοράς που οδήγησε στη χρεοκοπία.

«Ήταν μόνιμη πρακτική να δίδονται σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων έξτρα αφορολόγητα ή έξτρα επιδόματα γιατί οι πολιτικοί δεν τολμούσαν να τους δώσουν φανερά αυξήσεις κι έτσι έβρισκαν έναν έμμεσο τρόπο. Με την τρόικα και τα μνημόνια το φαινόμενο αυτό άρχισε να αποκαλύπτεται και να γίνονται διορθώσεις» τόνισε ο πολιτικός συντάκτης του Star.  

Πρόσθεσε ο Π. Μποτσαράκος:

«Για τα δικά τους παιδιά όμως και για τους βουλευτές, δεν υπήρξε καμία άρση στρεβλώσεων. Παρέμειναν προκλητικά πρoνόμια που βγάζουν μάτι. Δεν ήθελαν δηλαδή να δώσουν αύξηση στους εαυτούς τους για να μην προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και αποφάσισαν να απαλλάσσονται από τον φόρο που αναλογεί στα ποσά που δίνουν στα κόμματα ή  στην  έκτακτη εισφορά. Οι βουλευτές πρέπει να πληρώνονται καλά, αλλά πάνω από το τραπέζι. Όχι με φοροαπαλλαγές και κόλπα».      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top