Παπαδημούλης: Θα υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου

«Η αβεβαιότητα κάνει ζημιά και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι»

Παπαδημούλης: Θα υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου

«Η βεβαιότητα και ο σαφής ορίζοντας ενισχύουν την οικονομία, η αβεβαιότητα κάνει ζημιά και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Πρέπει να τρέξουν όλοι, όχι μόνο η ελληνική πλευρά» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρχει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

«Απόψε στο EWG μπορεί να προχωρήσει η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο να υπάρξει πρόοδος και να οδηγηθούμε σε απόφαση στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρακτορείο FM και υπογράμμισε την ανάγκη να ενταχθεί η Ελλάδα την Άνοιξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Όπως το πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου στηρίχτηκε σε αμοιβές υποχωρήσεις, έτσι και οι εξειδίκευση μέτρων -αντίμετρων πρέπει να στηριχτεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Εάν κλείσει το δημοσιονομικό κενό, η πίεση του ΔΝΤ για τη μείωση των πλεονασμάτων και τη διευθέτηση του χρέους πρέπει να μεταφερθεί στους Ευρωπαίους. Δεν γίνεται να ζητάς πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια. Πριν μπούμε στα μνημόνια, το 2010, το δημόσιο χρέος ήταν 125% τώρα είναι στο 180%, άρα κάτι πάει στραβά και στη θεραπεία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top