«Φιλτράρισμα» των δικογραφιών κατά βουλευτών ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Ζητά να ελέγχονται επί της ουσίας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

«Φιλτράρισμα»  των δικογραφιών κατά βουλευτών ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχο των αιτημάτων άρσης ασυλίας βουλευτών από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν οι δικογραφίες κατά βουλευτών διαβιβαστούν στη Βουλή, ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε σήμερα.   

 Αφορμή τρεις ακόμη δικογραφίες που εστάλησαν στη Βουλή με πιο χαρακτηριστική περίπτωση  την μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των 166 βουλευτών,  οι οποίοι τον Ιανουάριο του 2013 υπερψήφισαν την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  για κύρωση της τροποποίησης της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους.   

Αν και υπέρ του συγκεκριμένου σκεπτικού συντάχθηκε και η ΝΔ, είναι αξιοσημείωτη η αλλαγή στάσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας η οποία στο παρελθόν δημιουργούσε πολιτικό ζήτημα κάθε φορά που διαβιβαζόταν στη Βουλή δικογραφία με κάθε πιθανό και απίθανο περιεχόμενο, σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της. Εντύπωση προκαλεί επίσης η συγκεκριμένη συγκυρία, με τις καταγγελίες να αυξάνονται.        

Βουλευτές -  μέλη της Επιτροπής πάντως επικαλούνται τον  Κανονισμό της Βουλής και της εγκυκλίου 4/2003 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και υποστηρίζουν ότι πρόσφατα  διαβιβάστηκαν   στη Βουλή αρκετές δικογραφίες κατά βουλευτών, χωρίς να υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι τελέστηκε ποινικό αδίκημα.

Διευκρινίζουν επίσης ότι η διαδικασία του αιτήματος άρσης ασυλίας βουλευτή δεν εμπίπτει στις υποθέσεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών οι οποίες διαβιβάζονται στη Βουλή αμελλητί. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top