Παπαδημούλης: Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική για τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ του διαλόγου στα μεγάλα ζητήματα αλλά υποστήριξε ότι η ΝΔ «έχει καταληφθεί από ακροδεξιά στοιχεία»

Παπαδημούλης: Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική για τον ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την άρνηση ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού να συζητήσουν κυβερνητική συνεργασία τον Σεπτέμβριο  του 2015» δήλωσε  στον Αlpha 989 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν διαφορές και προβλήματα σε μια κυβερνητική συνεργασία»  αλλά συμπλήρωσε ότι «είναι καλό για τη χώρα όμως να διατηρηθεί η κυβερνητική συνεργασία μέχρι το τέλος της θητείας». Όπως συμπλήρωσε «η κυβερνητική σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ δεν είναι αιώνια αλλά μέχρι το ‘19 πάμε με αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Τελεία και παύλα».

Αποστάσεις από την ηγεσία των ΑΝΕΛ πήρε  ο κ. Παπαδημούλης και  απαντώντας σε ερώτηση για την αντιπαράθεση Καμμένου-Τσαβούσογλου.  «Δεν έχει κανέναν λόγο η Ελλάδα να πέσει στην παγίδα μιας ανταλλαγής επιθετικής ρητορικής ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη των δυο χωρών. Η τουρκική ηγεσία ψάχνεται για καβγά όχι μόνο μέσω της ρητορικής αλλά και με ενέργειες, οι οποίες κρύβουν και τον κίνδυνο προβοκάτσιας. Οφείλουμε να είμαστε σταθεροί στην υποστήριξη των εθνικών μας δικαίων και να αποφεύγουμε παγίδες ρητορικής, που δεν βοηθάνε. Δεν έχουμε λόγο να  μοιάζουμε ίδιοι στο διεθνές πλάνο. Η Τουρκία έχει μεγάλα προβλήματα οικονομίας και σταθερότητας. Εμείς πάμε για μια χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής να τα διαχειρίζονται οι αρμόδιοι» δήλωσε .  

Πάντως ο  ίδιος ανέφερε  ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος «ούτε από τους «δικούς μας, του ΣΥΡΙΖΑ» και ότι για ορισμένους έχει παρατηρήσεις, ενώ τόνισε ότι «ο διάλογος ανάμεσα στις δυνάμεις της αριστεράς και του κέντρου που γίνεται με επιτυχία και αναπτύσσεται στην Ευρώπη, κάποια στιγμή πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα».

 Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ανέφερε χαρακτηριστικά για το ΠΑΣΟΚ: «Ζητώ να ξεκολλήσει το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ από την κολλεγιά με τη ΝΔ».

Τάχθηκε πάντως και γενικότερα υπέρ του  διαλόγου ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. «Χρειαζόμαστε σοβαρό διάλογο πχ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για την εξωτερική πολιτική, για τα θέματα της υπεράσπισης της δημοκρατίας , για την διαπραγματευτική θέση της χώρας».

 Αναφέρθηκε όμως  σε «ακροδεξιά στοιχεία από τα οποία έχει καταληφθεί η ΝΔ» ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν εννοεί τους Βορίδη και Γεωργιάδη δήλωσε ότι «οι κύριοι Βορίδης και Γεωργιάδης είναι νέες μεταγραφές στη ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης τους αναβάθμισε, ανέβασε ακόμα πιο ψηλά από τον Σαμαρά και τον Καρατζαφερη, τον έναν τον διόρισε αντιπρόεδρο και τον άλλον τον έκανε κορυφαίο τομεάρχη. Αν η ΝΔ δεν είχε τόσο ισχυρή επιρροή στις ακροδεξιές δυνάμεις θα μπορούσαμε στα εθνικά π.χ θέματα (να συνεννοηθούμε)».

Για τη ΝD ανέφερε  επίσης ότι «δεν ξεκολλάει από τη λογική “να τους ρίξουμε τώρα:».

Για το αφορολόγητο και τις συντάξεις δήλωσε ότι  «όσοι μιλούν γι’ αυτά, όπου κι αν ανήκουν, λένε την άποψή τους και σενάρια. Εγώ συνιστώ να περιμένουμε το αποτέλεσμα και τότε να το κρίνουμε, να το έχουμε συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή έχουμε προσπάθεια με θετικό βήμα, ότι δηλαδή αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι δεν θα είναι πρόσθετα μέτρα τα 4,5 δις αλλά ισοφαρισμένα ώστε να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα».

 Μάλιστα, για τον «κόφτη» σχολίασε:  «Θεωρώ ότι είναι ντροπή και ξεφτίλα να μιλούν για κόφτη το ‘18 αυτοί που προέβλεπαν κόφτη στο ‘16 και δεν έγινε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top