Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πολλή δουλειά στην Αθήνα!

Τι είπε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πολλή δουλειά στην Αθήνα!

O πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στη χθεσινή συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, υποστήριξε πως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στην Αθήνα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  τόνισε ότι «τις επόμενες ημέρες, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα και εκεί θα έχουν πολλή δουλειά».

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «πρέπει να γίνουν μεγάλες μεταρρυθμίσεις» και ότι «οι συζητήσεις θα αφορούν το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά».

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο, πως «δεν υπάρχει βιασύνη», καθώς «δεν βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση». «Η Αθήνα δεν αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας», εξήγησε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε, «η συμφωνία θα πρέπει να επέλθει το συντομότερο δυνατό» και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της αξιοπιστίας».

Τέλος, ερωτηθείς για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της Ελλάδας πώς ακριβώς θα τον χρησιμοποιήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top