Μητσοτάκης: «Είστε Πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εγκληματικότητα στα Εξάρχεια

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας καταλόγισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά την "Ώρα του Πρωθυπουργού".

«Η εγκληματικότητα αυξήθηκε τα δυο χρόνια που κυβερνά η κυβέρνηση Τσίπρα»

«Η ανομία γενικεύεται, η εγκληματικότητα εξαπλώνεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητά μας και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες».

«Oχήματα των αστικών συγκοινωνιών βανδαλίζονται, μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης εισιτηρίων καταστρέφονται αδιακρίτως» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι εκτός ελέγχου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εμείς λέμε όχι στον φόβο. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να εγγυάται την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των πολιτών» και συνέχισε:

«Τα στοιχεία, είναι αμείλικτα», δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τις αυξήσεις στις κλοπές και τις ληστείες. Όπως είπε η εγκληματικότητα αυξήθηκε τα δυο χρόνια που κυβερνά η κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για «στοχοποίηση ελεγκτών των μέσων μεταφοράς αλλά και για τους οδηγούς.. Στα πανεπιστήμια ζούμε πάλι δυσάρεστες καταστάσεις. Μόλις προχθές χτυπήθηκε ένας καθηγητής γιατί είχε το θράσος να κάνει παρατήρηση σε φοιτητές που έκαναν γκράφιτι. Δέχθηκε και απειλές για την σωματική του ακεραιότητα αν αποκάλυπτε τους δράστες». Έκανε επίσης αναφορά στα επεισόδια στα δικαστήρια στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η απόσταση μεταξύ μιας μολότοφ από μια βαριοπούλα και από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα»

«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Γιατί συντηρείτε ένα μίσος κατά της αστυνομίας; Μην το αρνηθείτε τα γεγονότα είναι αδιάψευστα. Η πρώτη σας ενέργεια όταν γίνατε κυβέρνηση ήταν να καταργήσετε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε τις επιθέσεις που είχε δεχθεί ο Γιάννης Πανούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο υπουργός σας κ. Ξανθός φάνηκε να απολογείται για την μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού» σημείωσε.

«Δεν ντρέπεστε λίγο γι' αυτά που κάνετε; Εσάς βαραίνουν όλα αυτά κύριε Τσίπρα!»

Και μετά οι τόνοι ανέβηκαν. «Δεν ντρέπεστε λίγο γι' αυτά που κάνετε; Εσείς να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και για τον υπουργό σας τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Εσάς βαραίνουν όλα αυτά κύριε Τσίπρα! Να σκεφτείτε τι μήνυμα δίνετε όταν τοποθετείτε στην κυβέρνησή σας ανθρώπους που έχουν εγκωμιάσει στο παρελθόν τρομοκράτες. Τον λογαριασμό τον πληρώνουν τελικά οι μη προνομιούχοι. Στα Εξάρχεια και στο Ζεφύρι δεν κυκλοφορούν ζάμπλουτοι. Την πληρώνουν οι ηλικιωμένοι και φτωχότεροι συμπολίτες μας.

«Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Τα γκέτο στην δυτική Αθήνα; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα; Είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top