Τζανακόπουλος «ΚΛΕΙΔΙ η επιστροφή στον ρεαλισμό από ΔΝΤ και γερμανικό ΥΠΟΙΚ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε ακόμη μια φορά επίθεση σε ΝΔ και Μητσοτάκη

Τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι «η θέση μας είναι κατανοητή από τον Ευρωπαίο Επίτροπο» και πως ο ίδιος «δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και πως «κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ».

«Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έως σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ για τον κ. Σόιμπλε είπε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές απόψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα» πρόσθεσε.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως, αν ήταν στην κυβέρνηση, θα υποχωρούσε σε όλα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα εφάρμοζε και άλλα τόσα. 

«Από το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μοσκοβισί προκύπτει ένα συμπέρασμα: Η ΝΔ ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Σόιμπλε το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά δεν το παρουσιάζει στον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε.

Δεν μίλησα για αντισταθμιστικά

Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που λένε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε αντισταθμιστικά μέτρα για να κλείσει την αξιολόγηση. Σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι «Δεν μίλησα για αντισταθμιστικά μέτρα. Μιλάμε για base line σενάριο το οποίο συζητείται. Δεν έχουμε καταλήξει ποιο θα είναι το δημοσιονομικό κενό το 2019. Αυτή τη στιγμή σκοπός είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές στις μακροοικονομικές προβλέψεις, χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική κοινωνία.

Σε ερώτηση σχετική με το ότι το ΔΝΤ θα βάλει παρατηρητή στην ΕΛΣΤΑΤ, απάντησε: «Δεν ξέρω από πού έχει προκύψει η πληροφορία. Προς στιγμή την διαψεύδω»

Τέλος, ερωτηθείς αν στόχος είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο, απάντησε θετικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top